Provexa förvärvar Plating on Plastic i Anderstorp

10 februari, 2022

Genom detta förvärv äntrar nu Provexa plastvärlden

Den 9:e februari återupptogs produktionen hos Plating on Plastic i Anderstorp. Enheten har köpts av Provexa Ytbehandling AB och införlivats organisatoriskt som ett affärsområde.

Genom detta förvärv äntrar nu Provexa plastvärlden. I Anderstorp kommer vi att utföra kemisk och elektrolytisk ytbehandling av plast för både dekorativa och funktionella syften. Vi har också idéer om att utveckla nya processer för ytbehandling på plaster.

Vår vision: ”Vi drömmer om en hållbar värld, där vårt bidrag är världsledande ytteknik” är lika applicerbar oavsett om vi ytbehandlar aluminium, stål, magnesium eller plast.


Vi drivs av våra ledord Kvalitet, Leveranssäkerhet, Kommunikation och ser mycket fram emot att möta och leverera till såväl nya som gamla kunder! Personalen i Anderstorp har lång erfarenhet och gedigen kunskap om ytbehandling av plast.

”Vi är mycket glada för detta förvärv! Vi välkomnar alla anställda till vår organisation. Det skall bli väldigt roligt att utöka organisationen och bredda vårt erbjudande”, säger Anton Karlsson VD för Provexa Ytbehandling AB.

Provexakoncernen omsätter 130 MSEK på årsbasis och utför ytbehandlingstjänster. Ytbehandlingsbolaget står bakom nya patenterade idéer som Provexa EARTH® och Provexa PLUTO®, banbrytande ytteknik som i ett slag ändrar bilden av vad som är möjligt att göra med ytbehandling. Vi har anpassat produktionen efter nya tider och krav. Det handlar om att erbjuda ytbehandling och ytteknik som ger rätt funktion, skydd och hållbarhet.

I koncernen ingår också Provexa Technology AB som bedriver forskning, utveckling och testning inom ytteknik samt tekniskt avancerad ytbehandling med ädelsmetaller.