Ytbehandling på plast

Metallskikt ovanpå plast bidrar till korrosionsskydd, nötningsskydd, ledningsförmåga och dekorativa egenskaper

Vi ytbehandlar på plast i både dekorativt och tekniskt hänseende. De olika metallskikten ovanpå plasten bidrar till korrosionsskydd, nötningsskydd, ledningsförmåga och dekorativa ändamål.

Vi pläterar godset med metallerna; surkoppar, mattnickel, halvglansnickel, glansnickel, duplexnickel och krom. Vi har möjligheten att ytbehandla godset med en eller flera metaller, enligt era krav.

T. ex. Surkoppar + Glansnickel + Krom eller Surkoppar + Halvglansnickel + Glansnickel + krom.

Godset förbehandlas med ett tunt lager palladium och kemiskt nickel för att uppnå god vidhäftning av nästföljande metall, ca 20 µm surkoppar. Vad som pläteras efter surkopparn är normalt sätt 20 µm nickel (ytterligare 15 µm nickel av en annan sort om duplexnickel efterfrågas) och som sista moment/finish ca 0,3 µm krom.

Skall godset utsättas för höga krav på korrosions- och/eller nötningsbeständighet (t.ex. exteriöra bil- eller lastbilsdekaler) rekommenderar vi att plätera godset med duplexnickel + krom.

Har artikeln i fråga krav på elektrisk ledningsförmåga har vi möjligheten att plätera på ett toppskikt av tenn, silver eller guld (äkta guld, hård- eller mjukguld beroendevis på kraven).

Vi erbjuder också möjligheten att enbart etsa plasten för att på så sätt skapa en yta lämplig för lackering eller andra ändamål.

Intresserad av ytbehandling på plast?

Hör av er till Robin Hamic (robin.hamic@provexa.com) med artikelritning och volymer så återkommer han med offert inom en arbetsdag.

 

Intresserad av ytbehandling på plast?

Kontakta oss med vårt kontaktformulär!

Fakta

Grundmaterial:
Plast: PP- och ABS/PC ABS-plast

Maskininfo:
(Längd x Bredd x Djup) mm
L1800 x B500 x D1000

Standarder

IATF 16949:2016

SS-EN ISO 1456

SS-EN ISO 9001:2015

SS EN ISO 14001:2015