Pulverlackering

Pulverlack ger ökat korrosionsskydd och en slitstark yta som kan fås i olika kulörer.

Pulverlackering är en lackeringsmetod där ett torrt pulver appliceras på ytan av detaljen som skall beläggas. Detta härdas sedan i en ugn och bildar ett hårt, hållbart och skyddande lager. Att tänka på är att toleranskänsliga ytor bör anpassas, alternativt maskeras, innan lackeringen för att bibehålla funktion, eftersom ett normalt pulverskikt läggs mellan 80–120 my.

Några fördelar med pulverlackering är:

  • Hållbarhet. Pulverlackering presterar bra jämfört med många andra ytbehandlingsmetoder avseende repor, slitage och har en långvarig finish.
  • Pulverlack bildar ett barriärlager och skyddar därmed substratet under från att utsättas för korrosion.
  • Miljövänligt. Jämfört med andra lackeringsmetoder har pulverlackering en stor fördel i att det inte innehåller några lösningsmedel.
  • Pulverlackering går att få i många olika färger, texturer och glanstal vilket för att det finns stora möjligheter till anpassning efter önskemål.
  • Pulverlackering har hög verkningsgrad och det blir väldigt lite avfall från processen. Det är dessutom en process som till stora delar går att automatisera. Vilket gör pulverlackering till en ytbehandlingsmetod som lämpar sig för högvolymsproduktion.

För lyckat lackeringsresultat eller förbättrade korrosionsegenskaper kan pulverlackeringen kombineras med en eller flera förbehandlingsmetoder. Till exempel passivering, zink, höglegerad zink, fosfat och/eller ED-lack. Provexa erbjuder alla dessa förbehandlingsmetoder i vår anläggning i Göteborg.

Intresserad av pulverlackering?

Kontakta oss med vårt kontaktformulär!

Fakta

Grundmaterial:
Aluminium, Stål, Magnesium

Maskininfo:
(Längd x Bredd x Djup) mm
L2500 x B500 x D1200