Provexa Earth Black®

Provexa Earth® är i grunden en höglegerad Zink. Vi har återskapat Zinks egen legering i naturen då vi anser att detta är framtidens alternativ till dagens traditionella Zink-Nickel. Ett oslagbart rostskydd helt fri från nickel.

Provexa Earth Black® bygger vidare på patentet Provexa Earth© och erbjuder ett oslagbart korrosionsskydd med en visuellt tilltalande svart infärgning. Infärgningen är UV-tålig, övermålningsbar och läggs, med bibehållen prestanda, i tunna skikt för att undvika behovet av maskering kring t.ex. gängor och kontaktytor.

Vi gav namnet Provexa Earth© till en innovation vi tänkte är ”så naturlig den kan bli”. Vi tänkte också att nyttan är gigantisk. Kan vi reducera och på sikt få bort den giftiga metallen Nickel ur världens industriella processer så kommer nästan alla människor att må bättre.

Vår process Provexa Earth© är i grunden en höglegerad zink. En nickelfri metod som bland annat skyddar mot korrosion. Ytskyddet utnyttjar de naturliga oxidationsprocesserna som sker vid kontakt med luften. Resultatet blir stor miljönytta och egenskaper som är bättre än traditionell ytbehandling med Zinknickel.

Provexa Earth© används redan idag vid egen line i vår anläggning i Göteborg. Processen är patentsökt och licenser efterfrågas nu av ytbehandlare runt om i världen. ”Vi lever efter vår vision”, säger innovatören Anders Skalsky, som redan har nya idéer på väg ut på marknaden.

Fakta

Grundmaterial:
Stål

Maskininfo (Längd x Bredd x Djup) mm
L2500 x B500 x D1200