Ny produktionslina för Provexa Pluto©

6 mars, 2019

Under de senaste åren har Provexa byggt och investerat närmast kontinuerligt. Det håller Anders Sabel och hans medarbetare fullt sysselsatta.
– Nu bygger vi en ny ytbehandlingsline för Pluto, berättar han.

Den nya enheten ska vara i full pro­duktion från ingången av år 2019 och består av 55 bad och 110 stationer. Till stationer räknas även påhängning, buf­fertar och liknande. Sedan tidigare finns en line för Provexa Earth©, ED och Pulver. Den nya linen skapar unika möjligheter för ytbehandling.

Miljövänlig ersättare

Det är redan trångt i fabriken så hur bär man sig åt för att få plats med en så här stor line?
– Vi har pensionerat den gamla zink­nickel linan. Därför har vi plats, säger Anders. Provexa Earth© och Provexa Pluto© är fullgoda och miljövänliga ersättare för ZinkNickel.

Titeln är servicechef, men han leder även installationer av nya processer. På serviceavdelningen arbetar även Piotr Nowicki.
– Dessutom anlitar vi projektfolk med specialistkompetens, säger Anders.

Unik kompetens

Eftersom Provexa leder projekten och även utvecklar processerna, finns en unik kompetens i huset även under drift.

Det här är vare sig första eller sista gången som Anders installerar en ny och egenutvecklad process hos Provexa. Företagets ökade satsning på forskning och utveckling kommer löpande att generera nya investeringsbehov.

Anders Sabel i det som ska bli en ny produktionline med 110 stationer. Här blir nya och grafenbaserade Provexa Pluto© verklighet.