Nu erbjuder Provexa Gleitmo 602 som topcoat på zinkflake

20 juni, 2023

Detta topcoat används för att styra friktion och minska klämkraftspridning

Provexa tillkännager ett spännande tillägg till sin produktlinje. Företaget erbjuder nu Gleitmo som topcoat på Geomet®, vilket ytterligare förbättrar sitt utbud av beläggningslösningar.

Geomet®, känd för sin exceptionella korrosionsbeständighet och hållbarhet, har vunnit popularitet i olika industrier, inklusive fordons- och byggbranschen. Tillägget av Gleitmo som topcoat ger en ny nivå av funktionalitet till denna redan mångsidiga ytbehandling.

Gleitmo är ett torrt smörjmedel som består av fasta partiklar suspenderade i ett bindemedel eller en bärare. De bildar en tunn, hållbar film på ytorna de appliceras på, vilket minskar friktion och slitage mellan rörliga delar. Gleitmo smörjmedel är särskilt kända för sin effektivitet under extrema driftsförhållanden, där konventionella flytande smörjmedel kanske inte ger tillräckligt skydd. Den används ofta vid ytbehandling av komponenter så som kullager, kugghjul, glidytor, kedjor och gängade anslutningar.

Genom att införliva Gleitmo som topcoat på Geomet®, strävar Provexa efter att ge kunderna en heltäckande lösning som inte bara skyddar mot korrosion utan också optimerar prestanda under krävande förhållanden.

Har du frågor? Kontakta Fredrik Revellé!


Fredrik Revellé
Affärsområdeschef ZnFlake

Mail: fredrik.revelle@provexa.com
Telefon: +46 31 361 47 81
Mobil: +46 73 255 50 56