Om oss

Provexa-filmen

Hos Provexa är humanism grunden för stödjande ledarskap

 

”Om vi går 40 år tillbaka i tiden var anställda ofta kuggar i ett stort maskineri. Fokus låg på organisation affärsplaner och budget. Sedan dess har kvalitet, leveranssäkerhet och produktivitet höjts rejält, inte minst till följd av satsningar på Lean och ny teknologi så som automatisering, robotisering och digitalisering. Av debatten kan man förledas att tro att medarbetarna minskar i betydelse. Det tror jag är fel. Någonstans i kedjan finns och har alltid funnits människor. Deras handlingar gör skillnad och skapar resultat. Provexa är ett gott bevis på detta.”

– Anders Hultmark
Styrelseordförande Provexa-koncernen

Organisation

Vi fokuserar på tre ord: Kvalitet, Leverans och kommunikation. Självklarheter kan tyckas, men avgörande för framgång. Alla Medarbetare kan dem utantill eftersom alla förstår vad som händer om vi glömmer bort dem.

Vi organiserar oss för kortast möjliga beslutsvägar. Ansvar ut i linjen. Förtroende och förväntan. Och vårt sätt att leda kallar vi för ”stödjande ledarskap” som kort och gott skapar engagemang, delaktighet och prestation. Vår personal är spegelbilden av vårt ledarskap.

Medarbetare

Inom Provexa arbetar ca 100 personer. Kemister, fysiker och akademiker tillsammans med operatörer, tjänstemän och marknadsförare. I en mening är vi väldigt olika. Ur ett annat perspektiv har vi mycket gemensamt. Kombinationen ger resultat.

Många söker sig till oss. Inte bara för vad vi är, utan för vad vi vill bli. Vårt företag är fullt av nybyggare som upplever att de hoppat på tåget i början av resan. Många ser och känner att det vi gör är en av nycklarna till en bättre värld.


  Jobbansökan


  Bifoga även ditt cv och personliga brev

   

   

  Rekrytering

  Jobba på Provexa?

  29 januari, 2023

  Skicka en spontanansökan!
  Provexakoncernen består av två lönsamma, innovativa företag med 100 anställda och omsätter ca 150 MSEK.

  Processutvecklare till R&D-avdelningen på Provexa Technology

  1 november, 2022

  Drivs du av att arbeta med utveckling och är samtidigt intresserad av kemi? Läs mer om hur du ansöker här!

  Vision

  ”Vi drömmer om en hållbar värld, där vårt bidrag är världsledande ytteknik.”

  Filosofi

  Vi är ytbehandlare. Inte filosofer.

  I grunden är vi inte mer komplicerade än att vi vill göra ett bra jobb och ha gott samvete när vi går hem efteråt. Fast så enkelt är inget.

  En stor organisation behöver mål och mening. Medarbetare behöver känna delaktighet och stolthet.

  Uppdragsgivare behöver känna potential och omvärlden måste känna förtroende. Det kräver en idé eller vision som håller företaget och varumärket på en rak kurs.

  Så här uttrycker vi vår vision: "Vi drömmer om en hållbar värld där vårt bidrag är världsledande ytteknik."


  Hållbarhet

  Idag är alla överens om att hållbarhet är den enda strategin som leder framåt

  Seriösa företag eftersöker inte längre alternativ till grön produktion. Allt fler tänker att om det inte är hållbart, så ska det inte göras. I de sammanhangen gör modern ytteknik skillnad.

  Det handlar om att erbjuda en process som reducerar utsläpp och miljöfarliga ämnen men det finns ett minst lika viktigt mål: Hållbarhet! Rätt ytteknik förlänger livslängden på allt.

  Provexa har anpassat sin produktions-anläggning efter nya tider och nya krav och i de flesta fall gått längre än vad lagtexten kräver. Vi renar vår luft, vi renar vårt vatten och vi har sänkt vår el-förbrukning med över 20% under samma tid som omsättningen ökat med 50%. Vi gör vårt, men vill ändå återkomma till att den viktigaste klimatnyttan gör vi tillsammans med våra kunder.


  Certifikat Göteborg

  Klicka på knappen nedan för att se våra certifikat (Göteborg).

  Certifikat Anderstorp

  Klicka på knappen nedan för att se våra certifikat (Anderstorp).