Provexa Pluto®

Du har säkert hört talas om grafén. Världsnyheten som tilldelades Nobelpriset 2010. Grafén är kolatomer som sitter ihop i ett enda ytterst tunt skikt. Elektriskt ledande. Lätt och starkt. Låg friktion. Den idealiska utgångspunkten för framgångsrik ytbehandling.

Med hjälp av bl.a. grafen har vi utvecklat processen PLUTO.  Ett 10 mikrometer tunt yt-skikt som bland annat kan leda ström och skydda mot korrosion.  Och kan färgsättas i olika kulörer. Och skapar stor klimatnytta.

Det låter fantastiskt. Det är fantastiskt och vi är ensamma om ett patent som ger en helt ny ytteknik för fordon, byggnader och inom den marina sektorn.  Sedan en tid har vi startat en Plutoline i vår anläggning i Göteborg. Den ytbehandling som sker där, finns ingen annanstans i hela världen, än. Många ytbehandlare har visat intresse för att få del av vårt patent genom en licens. Vi ser därför, med tillfredställelse, hur våra innovationer bidrar till en renare och mer resurssnål värld. Precis som vi säger i vår vision.

Fakta

Grundmaterial:
Aluminium, Stål

Maskininfo (Längd x Bredd x Djup) mm
L2500 x B500 x D1200