Provexa Earth®

Provexa Earth® är i grunden en höglegerad Zink. Vi har återskapat Zinks egen legering i naturen då vi anser att detta är framtidens alternativ till dagens traditionella Zink-Nickel. En höglegerad zink som är helt fri från nickel.

Vi gav namnet Earth till en innovation vi tänkte är ”så naturlig den kan bli”. Vi tänkte också att nyttan är gigantisk. Kan vi reducera och på sikt få bort den giftiga metallen Nickel ur världens industriella processer så kommer nästan alla människor att må bättre.

Vår process Earth är i grunden en höglegerad zink. En nickelfri metod som bland annat skyddar mot korrosion. Ytskyddet utnyttjar de naturliga oxidationsprocesserna som sker vid kontakt med luften. Resultatet blir stor miljönytta och egenskaper som är bättre än traditionell ytbehandling med Zinknickel.

Provexa Earth används redan idag vid egen line i vår anläggning i Göteborg. Processen är patentsökt och licenser efterfrågas nu av ytbehandlare runt om i världen. ”Vi lever efter vår vision”, säger innovatören Anders Skalsky, som redan har nya idéer på väg ut på marknaden.

Fakta

Grundmaterial:
Stål

Maskininfo (Längd x Bredd x Djup) mm
L2500 x B500 x D1200