Om oss

företagspresentationsikon

Företagspresentation

Ladda hem vår företagspresentation som PDF.

 

finansielinfo ikon

Finansiell Information

Ladda hem vår årsredovisning som PDF.

 

Organisation

Vi styr på tre ord: Kvalitet, Leverans och kommunikation. Självklarheter kan tyckas, men avgörande för framgång. Alla Medarbetare kan dem utantill eftersom alla förstår vad som händer om vi glömmer bort dem.

Vi organiserar oss för kortast möjliga beslutsvägar. Ansvar ut i linjen. Förtroende och förväntan. Och vårt sätt att leda kallar vi för ”stödjande ledarskap” som kort och gott skapar engagemang, delaktighet och prestation. Vår personal är spegelbilden av vårt ledarskap.

Medarbetare

Inom Provexa arbetar ca 100 personer. Kemister, fysiker och akademiker tillsammans med operatörer, tjänstemän och marknadsförare. I en mening är vi väldigt olika. Ur ett annat perspektiv har vi mycket gemensamt. Kombinationen ger resultat.

Många söker sig till oss. Inte bara för vad vi är, utan för vad vi vill bli. Vårt företag är fullt av nybyggare som upplever att de hoppat på tåget i början av resan. Många ser och känner att det vi gör är en av nycklarna till en bättre värld.

Rekrytering

R&D Manager to Provexa

Are you interested in innovation and product development within surface technology? We are now looking for Provexa’s next R&D Manager who will establish a new Product Development department and lead the operational development and optimization of their current products. Does this sound interesting? Don’t hesitate, the recruitment process is already currently underway, so please apply soon.

Jobba på Provexa?

Skicka en spontanansökan!
Provexa AB är ett lönsamt, innovativt företag med 95 anställda och omsätter ca 130 MSEK.

Vision

”Vi drömmer om en hållbar värld, där vårt bidrag är världsledande ytteknik.”

Filosofi

Vi är ytbehandlare. Inte filosofer.

I grunden är vi inte mer komplicerade än att vi vill göra ett bra jobb och ha gott samvete när vi går hem efteråt. Fast så enkelt är inget.

En stor organisation behöver mål och mening. Medarbetare behöver känna delaktighet och stolthet. Uppdragsgivare behöver känna potential och omvärlden måste känna förtroende. Det kräver en idé eller vision som håller företaget och varumärket på en rak kurs.

Vår vision uttrycker vi så här: ”Vi drömmer om en hållbar värld där vårt bidrag är världsledande ytteknik.”

Hållbarhet

Idag är alla överens om att hållbarhet är den enda strategin som leder framåt.

Seriösa företag eftersöker inte längre alternativ till grön produktion. Allt fler tänker att om det inte är hållbart, så ska det inte göras. I de sammanhangen gör modern ytteknik skillnad.

Det handlar om att erbjuda en process som reducerar utsläpp och miljöfarliga ämnen men det finns ett minst lika viktigt mål: Hållbarhet! Rätt ytteknik förlänger livslängden på allt.

Provexa har anpassat sin produktionsanläggning efter nya tider och nya krav och i de flesta fall gått längre än vad lagtexten kräver. Vi renar vår luft, vi renar vårt vatten och vi har sänkt vår el-förbrukning med över 20% under samma tid som omsättningen ökat med 50%. Vi gör vårt, men vill ändå återkomma till att den viktigaste klimatnyttan gör vi tillsammans med våra kunder.

Certifikat

Klicka på knappen nedan för att se våra certifikat utfärdade 2019.